Kalite Yönetimi ve Verimlilik Birimi

Dr. Gülayşe ÇİFTÇİOĞLUKalite Yönetim Direktörü
Pınar ATALAYKalite Yönetim Birimi
Birgül DOĞAN Kalite Yönetim Birimi

Hastanemiz kalite yönetim birimi çalışmaları,

• Standartları karşılamaya yönelik hedefleri oluşturur ve akabinde optimum kalite düzeyini sağlar.
  • Hastanemiz fiziki koşullarının iyileştirilmesi, insan gücü ve teknoloji kapasitesinin arttırılması ile kalite alanında standartların belirlenmesi, uygulanması ve uygulama düzeyinin yerinde değerlendirilmesini yapar.
  • Sağlıkta Kalite Standartları Hastane seti’nde belirlenmiş olan standartları gözden geçirir, yeni gelişmelere ayak uydurur, bir adım ötesini hedefler.
  • SKS uygulamalarını, planlar, uygular, kontrol eder, önlem alır bu döngüyü standartların doğru ve etkin uygulanmasına kadar devam eder.
  • İstenmeyen olay bildirimlerini analiz eder. Düzeltici ve Önleyici Faaliyet’ i başlatır.
  • Çalışan ve hasta memnuniyet, anketlerini uygular; öneri ve şikayetlerini alır. Analizini yapar, ve yönetime sunar.  Gerekli durumlarda geri bildirimde bulunur.
  •  Kurumsal hedef ve amaçlarının gerçekleşmesi için yönetime tavsiyelerde bulunur.
  • Eğitim, tesis güvenliği, hasta güvenliği, hasta ve çalışan görüş öneri değerlendirme komitesine katılır ve sekreteryasını yapar, komiteler arası koordinasyonu sağlar.
  • Beyaz, mavi, pembe, kırmızı ve turuncu kodda organizasyonu sağlar.
  • Doküman ihtiyacını belirler, hazırlanma sürecinde yardımcı olur, kontrolünü yapar. Gerekli olduğu durumlarda revize eder. Güncel doküman listesini hazırlar, yönetime sunar. Birimlerde güncel dökümanların kullanılmasını sağlar.
  • Klinik kalite ve Bölüm kalite göstergelerini birim sorumluları ile değerlendir, analiz eder yönetime sunar.
KY.PL.01 ÖZDEĞERLENDİRME PLANI- REV.02- 2023.docx